Буров

burof1
Фирма"Буров"ЕООД е създаена през 1990 год. от проф. Пенчо Буров. Тя е една от първите фармацевтични фирми за производство на хранителни добавки на базата на етерични масла и екстракти.Проф. Буров е автор на първият оригинален български биостимулатор „Енерджикс- С”, продаван в САЩ още през 1986 год. Той е разработил над 160 препарата,за които притежава патенти и запазени марки. Проф. Буров е биотехнолог, кариерата му започва в „Кожарски институт” гр. Габрово. През 1976г. там прави първото си изобретение - метод за извличане на колаген. Колагенът днес има широк аспект на приложение в медицината, а така също и в козметиката. Работил е също така като сътрудник във „Фармахим”, „Център по Крио-биология” и център за „Биогенни стимулатори”.
 

В момента фирма „Буров” - ЕООД предлага на пазара над 80 вида хранителни добавки с различна насоченост. Производството на фирмата се извършва в одобрен по системата НАССР цех за хранителни добавки на фирма „Ренифарма оперейшън” ООД гр. Дупница. Голяма част от използваните суровини са внос от швейцарската фирма „Agera Pharma” AG. Продуктите на фирма "Буров"ЕООД се разпространяват чрез аптечните складове, аптеки и дрогерии където винаги има компетентни специалисти, които да Ви обяснят за действието и приложението на хранителните добавки на „Буров”  ЕООД.

Фирмата разполага и с две представителства в гр. Варна и гр. Русе, където Ви очаква прекрасен екип от специалисти в областта на хранителните добавки.