Диета Сонома


Тайната е в консумирането на правилната храна в правилните количества. Това е единствения здравословен начин за сваляне на излишните килограми.


Храната трябва да е: вкусна, бедна на калории и с изключтелна хранителна стойност!
Диета СОНОМА не е като другите. Това е диета, при която храната е празник, а не лишение. Килограмите намаляват, докато се следва диетата, а не чрез лишения и ограничения. Желаното тегло се достига чрез ежедневно удоволствие при консумирането на някои от най-добрите храни на планетата! Диетата СОНОМА e вдъхновена от Средиземноморската диета като акцентира на консумирането на разнообразни храни, които повишават жизнеността, защитават сърцето и укрепват здравето. Тук няма диетични храни - само полезни, свежи и вкусни продукти, които са леснодостъпни, лесни за приготвяне, доказали се в борбата с килограмите и поддържащи здравето на хората. Диетата представлява уникален план за отслабване, който съчетава в себе си едновременно изкуството и науката за храната.

Диетата е разделена на три "вълни".
* Първата вълна обхваща първите 10 дни от диетата. През този период се преодоляват лошите навици за консумиране на големи количества захар, продукти от рафиниранно брашно (като тестени закуски и бял хляб) и други, които лесно се усвояват от организма и в повечето случаи са потенциал за покачване на телесното тегло. Това предизвикателство идва точно в момента, в който човек е ентусиазиран и вярва в своя успех. Това е периода, в който се свалят най-много килограми и вълнението от постигнатите резултати е най-силно. Когато се свикне с новите здравословни навици за хранене, количествата храна и избора могат да се увеличат (във втората вълна на диетата).
* Втората вълна е основен сегмент на диетата, при който все още целта е да се достигне желаното тегло. Този период е по-продължителен в сравнение с първия, но е по-постоянен. По време на тази вълна продължава следването на "Сонома" подхода към храненето, при който човек се насища бавно на вкуса на всяка храна с подчертано удоволствие и здравословно действие.
* Третата вълна представлява поддържаща програма и започва от момента на достигане на желаните килограми или при достигането на поставените здравни цели. Продължава се с консумацията на "приятелските" за диета храни, както и в отделни случаи на изкушения като чипс, бонбони или други шоколадови десерти.

Храни, които могат да се консумират:
Диета СОНОМА позволява консумация на всички храни (повече, отколкото различните диети и диетолози позволяват в останалите диети). Акцент са зеленчуците и пълнозърнестите храни, в коминация с нетлъсто (лишено от мазнини) месо.
Диетата СОНОМА е успешна и дава резултати, тъй като залага на вкусна, полезна, хранителна и бедна на колории храна. Като допълнение на това, повечето от посочените по-долу храни защитават организма от сърдечни заболявания и други сериозни болести.

ТОП 10 на храните в диетата:
* Бадеми
* Пипер
* Боровинки
* Броколи
* Грозде
* Зехтин
* Спанак
* Ягоди
* Домати
* Пълнозърнести храни

Храни, които НЕ могат да се консумират:
През по-голяма част от диетата се избягват супер големите порции храна, които съдържат прекомерни количества калории и мазнини. Изборът на храните се ограничава до тези, които ще удовлетворят позволените в диета СОНОМА количества и порции.

Опции при храненето
Трябва да се използва 18 см. чиния (или купа, равняваща се на 2 чаши) при закуската и 26,5 см. чиния за обяда или вечерята.

Препоръки за спорт
Упражненията и физическата активност не са абсолютно задължителни по време на диетата.

План за поддържане на желаното тегло след диетата
Диетата СОНОМА е за баланс: здравословни навици на хранене, които акцентират на удоволетворението от храната и правилното хранене. Хората се насърчават да следват принципите за здравословен начин на живот и балансирано хранене.

Лунен календар

Фаза на луната
Фаза:
Растяща

Осветеност:
74%

Възраст:
10 дни

Разстояние:
396,697 Km

Дата:
16-07-2024